Meduskūka

Taisīju kūku Jaunā 2014.gada sagaidīšanai.

Šis bija mans pirmais mēģinājums taisīt meduskūku.

Pamatrecepti izmantoju šo, kas tika publicēta online žurnālā Četras Sezonas – šeit.

Fotoattēls-0343

Pamatā bija jābūt šādām sastāvdaļām:

pamatnei:

  • 4 olas
  • 110 g cukura (125 ml)
  • 375 g miltu (625 ml)
  • 1 tējk. sodas
  • 250 ml medus

pildījumam:

  • 750 ml putukrējuma
  • 300–400 g skābena ievārījuma (dzērveņu, brūkleņu, plūmju)

pārslām:

  • 150 g auzu pārslu
  • 40 g sviesta, auksts
  • 60 g baltā cukura

Izmainīju pildījumu:

paralēli putukrējumam uztaisīju krēmu, kam nepieciešams:

  • 1 ēd.karote mannas
  • 200ml piena
  • ~100-150g baltā cukura
  • 50g sviesta.

Uzvārīt mannā ar pienu un cukuru.

Ļaut atdzist visu laiku maisot, lai neizveidojas kunkuļi.

Pie atdzisušās saldās mannas “putras” pievieno sviestu un visu sakuļ – izveidojas krēms. To izmanto paralēli putukrējumam

Un ievārījuma vietā ņēmu cukurā sasaldētas zemenes – no vīriņa mātes.

Visu pārējo veicu pēc apraksta, uz kuru iepriekš norādīts.

Mīklu taisīju 29.decembrī pa dienu, 30.decembrī pa dienu cepu kārtas, kad atdzisa, sāku taisīt pildījumu, līdz 31.decembra vakaram turēju ledusskapī. Pagaršojām pirmo reizi 1.janvārī ap pusdienlaiku-diezgan garšīgi, bet pēc 3 dienām – bija vēl gardāka. Tātad ir secinājums, ka jo ilgāk kūka pastāv, jo gardāka tā kļūst.

Fotoattēls-0342 Fotoattēls-0343 Fotoattēls-0344 Fotoattēls-0345

Fotoattēls-0364 Fotoattēls-0365 Fotoattēls-0366

Ņammīgi!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s